19.2.2024 Pentusuunnitelmia

Tässä on jo tovi odoteltu, että tytöt aloittelisivat juoksuja... Olisi nimittäin astutuksia suunnitteilla. Ilmeisesti lauman uudet tulokkaat saivat nyt sitten koko porukan juoksuaikataulut sekaisin. Ei aloitettu uusien tulokkaiden aikataulussa, eikä ihan jämptisti ainakaan vanhan laumankaan aikataulussa. Nyt pitänee vain nostaa kädet ylös ja todeta, että en minä vaan tiedä, milloin neidit aikovat juoksunsa pitää... Chepillä kyllä oli vahvoja viitteitä juoksuista marras-joulukuun vaihteessa, mutta mitään vuotoa ei ollut havaittavissa. Näinköhän piti vuodottomat välijuoksut ja sitten odotellaan kesään seuraavia... Kovasti olisi pentusuunnitelmia nyt emännällä takataskussa toteutettavaksi, jos vain noita juoksuja tulisi.

Chepi

Ensimmäisenä on ollut tarkoitus astuttaa Chepi, koska biologinen kello tikittää neidin täytettyä nyt talvella jo 6 vuotta. Chepi on kyllä terve ja hyvä kuntoinen, joten iästä en vielä ole huolissani. 

Chepille on suunniteltu kaksoisastutusta. Toisena osapuolena on tarkoitus käyttää markiesje-urosta ja toisena kooikkeri-urosta. Jos tähdet olisivat kohdillaan, saisimme näin yhdestä pentueesta sekä roturisteytysjälkeläisiä että 'tavan-kooikkereita'. 

Lisätietoja Chepistä löytyy Chepin omalta sivulta.

Effi

Aakkosissa seuraavana on Effi. Effille on suunniteltu ihan tavallista kooikkeri-pentuetta. Iän puolesta ei Effin kanssa ole vielä kiirettä, koska Effi täytti viime elokuussa vasta 3 vuotta. Jalostuksen näkökulmasta parhaat vuodet ovat juuri alkaneet.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Effin astutus olisi ollut vuorossa sitten seuraavaan juoksuun.

Lisätietoja Effistä löytyy Effin omalta sivulta.

Nuppu

Kunpa aika juoksisi yhtä vauhdilla kuin Nuppu... Lähiviikot tuonevat tietoa siitä, saadaanko Nupulle Kennelliitolta jatkojalostuslupa, joka tarvitaan risteytyskoiran astuttamiseen. Kovasti sitä toivon. Nupusta kun löytyy sitä avoimuutta ja uskoa maailman hyvyyteen, mitä kooikkereille lisää kaipaisin. Jos lupa jatkojalostukseen heltiää, on Nupunkin astutus vuorossa tässä seuraavan 1,5 - 2 vuoden aikana. Nuppu täyttää huhtikuussa 3 vuotta, joten ikänsä puolesta hän olisi joukon kolmantena astutusvuorossa.

Lisätietoja Nupusta löytyy Nupun omalta sivulta.

Niin, aina sitä ihminen kaikenlaista suunnittelee. Nähtäväksi jaa nyt, mitkä näistä toteutuvat ja missä järjestyksessä :-)