Koirat‎ > ‎In memorian‎ > ‎

Daimi

Daimi juoksee syksyisellä polulla

Kiinanharjakoira Old Chum's Missmasterpiece

5.7.2008 - 18.5.2020

Koiranet


Daimi on laumamme 'vanhapiika'. Hän on luonteeltaan kipakka ja pitää muut nelijalkaiset 'neidin nuhteessa'. Daimin luonnetta kuvaa arkuus, helppo stressaantuvuus ja oma tahto. Daimi onkin opettanut minulle paljon koiran peloista ja aran koiran käsittelystä. Daimi on ollut myös se nelijalkainen, joka sai minut ymmärtämään positiivisten koulutusmentelmien vahvuudet ja dominoivan koulutuksen riskit. Toisaalta Daimi myös palvoo emäntäänsä ja näyttää sen intensiivisillä hellyydenosoituksillaan.

Daimikin tykkää kovasti temppujen opettelusta. Rally-toko-kisojankin kokeilimme, samoin näyttelyitä. Kumpikin kokeilu päätyi toteamukseen, ettei Daimi kestä olla kehässä kaikkien tuijotusten kohteena. Daimi on arjessakin herkkä ihmisen katseelle ja vastaantuleva ihminen voi saada Daimin hermostumaan pelkällä suoralla katseella.

Daimia ei tulla käyttämään jalostukseen hänen luonteensa ja terveytensä (taipumus allergioihin) takia. Sinänsä neiti on siitä harvinainen tapaus, että hän on vartaloltaan aidosti naku. Trimmauskonetta käytettiin nuoruusaikaan ainoastaan naaman siistimiseen (tässä kuvassa Daimi 3 v, vartalo täysin ajelematon, naama ajeltu). Sittemmin en ole enää halunnut kiusata koiraani kuonon ajelulla. Siinä kun menee samalla viiksikarvatkin eikä se selvästikään ole koirasta mukavaa.

Keväällä 2018 Daimilla todettiin nisäkasvaimia. Tuolloin tehtiin päätös, ettei koiraa lähdetä kiusaamaan isoilla leikkauksilla, joilla ei kuitenkaan saataisi varmuutta kaikkien kasvainten osien poistamisesta. Daimi eli pirteänä ja omana kärttyisenä itsenään kevääseen 2020 asti. Keväällä alkoi kuitenkin näkyä merkkejä sairauden etenemisestä (ruokahalun ja lenkkeilyinnon väheneminen, aamuöinen yskä) ja 18.5.2020 tuli melko nopeasti sitten aika sanoa Daimille kiitos ja näkemiin, rakas.

Daimi poseeraa laiturilla

Comments