7.7.2021 Uusia geenejä tiluksille

Uuden Ajan Ruusunnuppu

5.6. tiluksille muutti Milfeddyg Uuden Ajan Ruusunnuppu eli Nuppu. Nuppu edustaa kooikkereiden uutta aikaa, jolloin rotuun tuodaan geeneihin monipuolisuutta roturisteytyksen kautta. Nupun isä on käyttölinjainen cockerspanieli ja emä kooikerhondje. Nuppu on rekisteröity kooikerhondjeksi EJ-rekisteriin.

Nupun on tarkoitus olla seuraava jalostusnarttuni eli haaveena on pennut noin neljän vuoden kuluttua. Sitä ennen on läpäistävä monet terveystestit ja luonnekkin tutkitaan. Lähtökohtaisesti Nupulla on kyllä luonne täysi kymppi. Valitsin pennun, joka tutkii uutta tilaa ennakkoluulottomasti, ystävystyy uusien ihmisten kanssa eikä kavahda ihmisten hassuja hommiakaan. Myös kontakti ihmiseen tuntui olevan jo valmiiksi pennussa. Tämä kaikki on tervetullutta lisää kooikkereiden luonteeseen :-)

Löydät lisätietoja Nupusta Nupun omalta sivulta.

Piikkiöläisiä tipuja vol. 2

19.-20.6. kasvoi siipikarjamme pääluku, kun 9 kpl piikkiöläisiä maatiaiskanojen säilytysohjelmaan kuuluvia tipuja kuoriutui. Tästä satsista on hakusessa uusi eri-sukuinen kukko kanaparvelle. Uskallan jo nyt sanoa, että kyllä siellä ainakin yksi kukko on kasvamassa :-)

Aika näyttää, jääkö kanatkin parveen tai onko jatkossa tiluksilla kaksi erillistä parvea. Mutta näillä näkymin siis ensi keväästä eteenpäin voi meillä olla tarjolla säilytysohjelmaan kuuluvia piikkiöläisiä maatiaskanan siitosmunia.

Kanoista lisätietoa Kanat-sivuilla.