Uutiset‎ > ‎

25.2.2017 Pennut lensivät maailmalle ja omakin lauma kasvoi

lähettänyt Hanna Parkkola 25.2.2017 klo 3.41
Pentueen viimeinen aamu yhdessä

Niin se vaan aika juoksee ja Peukaloniitynkin ensimmäinen pentue on maailmalle saateltu helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kaikista kuudesta pennusta kasvoi potrat ja reippaat lapsukaiset. Kotoa poismuuttaneiden kanssa kävimme etukäteen tutustumassa tuleviin koteihin, joidenkin kanssa useammankin kerran. Eläinlääkärin tarkastuksesta kaikki pennut saivat puhtaat paperit ja lääkärikin hämmästeli, miten reippaita ja tomeria pentuset olivat :-). No olimmehan me siinä vaiheessa jo reissanneet ympäri Jyväskylää ja Laukaata sekä käyty reissussa sekä Lahdessa että Tampereella! 

Kotiin jäi kaksi tyttöä. Alunperinhän tarkoitus oli jättää vain yksi, mutta kun sopivaa kotia ei ollut löytynyt Harrikselle vielä luovutusviikonloppuun mennessä ja siinä vaiheessa aloin jo itsekin olemaan aikalailla kiintynyt tähänkin pentuun, päätin jättää senkin itselleni. Eläintenkouluttajan olen aivan haltioissani, kun voin seurata jatkossakin pentujen keskinäistä vuorovaikutusta eri ikävaiheissa, pentujen ja emän vuorovaikutusta elämän edetessä sekä kokeilla useamman koiran yhtäaikaista koulutusta. Onhan se toki mahdollista, että jatkossa tulee eteen eripuraa samanikäisten neitokaisten välille ja voin joutua siinä vaiheessa etsimään uuden kodin jommalle kummalle, mutta eipä nyt maalata piruja seinälle. Katsotaan avoimin mielin, mitä tulevaisuus tuo tullessaan :-)

Niinpä meidän laumaamme kuuluu nyt neljä koiraa. Pennut ovat hyvin oppineet jo ymmärtämään känkkäränkkä-Daimia ja Daimikin on oppinut jo rentoutumaan pentujen läsnäollessa. Elämä alkaa siis asettua urilleen ja pentujen peruskoulutus on hyvässä vauhdissa. Istumsitakin on harrastettu niin innolla, ettei peffaa meinaa treenin jälkeen nousta maasta ollenkaan. No olipa ainakin valokuvan ottaminen helppoa :-) Parin-kolmen vuoden päästä tehdään terveystutkimukset seuraavalle sukupolvelle ja aletaan miettiä B-pentueen ajankohtaa ja vanhempia...

Meidän lauma helmikuussa 2017

Comments