Uutiset‎ > ‎

17.12.2017 Rally-tokoilua koohottimien toimesta

lähettänyt Hanna Parkkola 17.12.2017 klo 9.17   [ 2.1.2018 klo 7.01 päivitetty ]
2.1.2018 päivitetty Täplän kuvaukseen sanallinen arvio

Eilen vietimme jännää päivää Saarijärvellä Saarijärven Seudun Kennelkerhon järjestämissä rally-toko-kisojen merkeissä. Alunperin kisassa piti startata vain Täplä ja Reea. Harriksen ajattelin kaipaavan vielä totuttelua vilskeeseen ja halleihin ennen ensimmäisiä kisoja. Itsenäisyyspäivänä pääsimme kuitenkin kokeilemaan harjoituskisoja samaisessa hallissa ja kun Harris sopeutui paikkaan ja vilskeeseen niin nopeasti, ilmoitin kisajärjestäjälle, että pikku-neitikin voi startata, jos tulee paruutuspaikkoja.

Kisaa edeltävänä päivänä sitten tulikin tieto, että myös Harrikselle oli vapautunut peruutuspaikka. Läksimme kisoihin siis kaikkien kolmen kooikkerin voimin! Ja minä jännitin kolmeen kertaan... Pentusten (jos heitä nyt enää voi pennuiksi kutsua) kanssa en odotellut kummia. Arvelin, että yhdestä harjoituskerrasta huolimatta halli vie vielä nöpönenät mennessä nakkipalkoista huolimatta, kuten oli käynyt itsenäisyyspäivien harkoissa ja kuten Täplällekin kävi ensimmäisissä kisoissaan vuosia sitten.

Kyllä se keinonurmi vielä vähän neitejä kiinnostikin, mutta iloiseksi yllätyksekseni saimme kuitenkin molemmille hyväksytyt suoritukset. Ja Harrikselle jopa paremmilla pisteillä kuin Reealle. Harriksesta kyllä on alusta asti nähnytkin, että kunhan ympäristön jännittäminen saadaan pois häiritsemästä, niin tuosta neidistä tulee kovatasoinen rally-toko-koira. Niin innokasta on neidin suorittaminen.

Harris (ALO, ensimmäinen kisa)

Ensimmäisenä starttasi Harris numerolla 6. Alussa nenä vei parin miinuspisteen verran, pari tehtävää uusiittiin, vähän lähti pisteitä epätarkkuudesta ja vikkelä neiti ehti yhdessä tehtävässä tehdä liikkeitä enemmän kuin oli tarpeen heittäen näin 10 pistettä tasoitusta muille kilpailijoille :-) Tuomarin sanallisina terveisinä saimme: "Osaava koira ja hyvin kannustettu läpi radan." Tulos 81 pistettä.

Harris seuraa tarkkaavaisena
Copyright Tanja Pulkkinen

Reea (ALO, ensimmäinen kisa)

Reealla vei nenä vissiin enemmän kuin Harriksella, koska puutteellisesta yhteistyöstä menetettiin aika monta pistettä. Meidän suuri metsästäjä.... Pari kertaa olimme myös matkalla eri suuntiin, mistä seurasi tietysti taluttimen kiristymisestä vähennystä. Kerran uusittiin yksi tehtävä ja yhdessä tehtävässä tehtiin yhden istumisen sijasta kaksi istumista menettäen näin kymmenen bojoa... Lopputulokseksi tuli 79 pistettä. Tuomarin sanallinen arvio: Hyvin kannustettu koiraa läpi radan. Reean suorituksesta ei valitettavasti minulla ole kuvaa käytettävissä...

Täplä (VOI)

Täplän kanssa ongelmaksemme on muodostunut liika innokkuus. Olen kisoissa käyttänyt palkkana pitkästä suorituksesta nakkia tai muuta yhtä ihanaa herkkua. No, nyt Täpykkä on sitten niin innoissaan, että piti lähes koko radan ajan kurinaa, taisi haukahdellakin välillä ja sitten koko käytösruudun ajan makasi kyllä hienosti, mutta pieni pilli suussa piti pientä ääntä koko ajan... Pisteitä meni noista ääntelyistä, väärästä rintamasuunnasta, minun yhdestä istumisen unohtamisesta ja pari pientä yhden pisteen vähennystä. Sanallinen arvio kuului: "Reipasta mutta sujuvaa suoritusta.". Mutta osaavaksi koiraksi Täplääkin taidettiin nimittää :-) Loppupisteet 70 ja nipin napin saimme näin ensimmäisen hyväksytyn tuloksen voittaja-luokasta. Jatkossa pitänee jättää ne nakit kotiin, jotta kisoissa menisi yhtä hienosti kuin harkoissakin...

Täplä seuraa vauhdikkaana
Copyright Tanja Pulkkinen

Iso kiitos Tanjalle kuvien käyttömahdollisuudesta!Comments